Sieradenwinkel en horecazaak weer open na beschietingen

Een van de zaken die onlangs geraakt werd door kogels in Delft.
Een van de zaken die onlangs geraakt werd door kogels in Delft. © Omroep West
DELFT - De sieradenwinkel en horecazaak die onlangs werden gesloten na beschietingen in Delft zijn weer open. Dat laat de gemeente Delft vrijdag weten. De winkels aan de Molslaan en de Beestenmarkt werden in de nacht van 11 op 12 juni geraakt door een kogelregen. De Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt besloot toen om de zaken maximaal twee weken te sluiten.
Het besluit om de zaken weer te openen 'is gedaan op basis van informatie van politie en justitie', zo laat de gemeente weten. Op beide locaties is cameratoezicht ingesteld en vindt er meer surveillance plaats door de politie.
Twee weken gelden werden drie mensen aangehouden voor betrokkenheid bij de beschietingen in Delft. De drie zitten nog steeds vast. Woensdag vond er opnieuw een incident plaats. Toen werden er handgranaten gevonden bij een garagebedrijf aan de Neringstraat in Delft. 'Ik kan me voorstellen dat mensen zich zorgen maken. De politie doet onderzoek en ik hoop dat er helderheid komt over wat er aan de hand is', zei Van Bijsterveldt eerder al.