IN BEELD: Veteranendag in Den Haag

DEN HAAG - Na het Nationaal Defilé op de Kneuterdijk is de Nederlandse Veteranendag geëindigd op het Malieveld. Ruim honderd groepen veteranen, militaire muziekkorpsen en actief dienende militairen van alle krijgsmachtdelen kwamen voorbij, toegezwaaid door duizenden toeschouwers in de Haagse binnenstad.

De oudste veteraan, André de Pon (105), kon er wegens ziekte niet bij zijn. De oudste vrouwelijke veteraan, de honderdjarige Antonia Francisca Krijgsman-Van den Hurk, was wel van de partij.

Het defilé werd voorafgegaan door een bijeenkomst voor genodigden in de Ridderzaal, waar premier Mark Rutte een toespraak hield. Hij belichtte de verschillende manieren waarop veteranen na hun terugkeer weer kunnen aarden. Ook dankte hij de Molukse KNIL-veteranen: 'Een vergeten groep, die te weinig erkenning en waardering heeft gekregen', aldus Rutte. Daarna werden tijdens een plechtigheid op het Binnenhof onderscheidingen uitgereikt.

Op het Malieveld

De hele dag is er een afwisselend programma op het Malieveld voor jong en oud met militaire voertuigen, sportieve attracties, een informatiemarkt, veteranenkunst en muziek.

Het defilé eindigde op het Malieveld. Daar is een evenemententerrein ingericht. Langs de kant stond in verband met het warme weer extra water.

LEES OOK:

Meer over dit onderwerp:
VETERANENDAG DEN HAAG
Deel dit artikel: