Stal verwoest door grote brand in Warmond

WARMOND - In Warmond is zaterdagnacht een stal en naastgelegen hooiberg volledig in vlammen opgegaan. Rond 01.15 uur kwam de melding binnen dat op recreatie-eiland Koudenhoorn de stal en hooiberg in brand stonden.

Door de harde wind ontstond vliegvuur. Omdat het recreatiegebied momenteel droog is door de warmte van de afgelopen dagen gaf de brandweer melding grote brand. Op het moment van de brand stonden er geen dieren in de stal.

De rookwolken van het vuur waren in de wijde omgeving te zien. Rond 02.30 uur had de brandweer het vuur onder controle. De resten van de hooiberg worden uit elkaar gehaald om goed te kunnen blussen. Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk. De stal wordt beheerd door kinderboederij De Kloosterhof. Er worden onder meer paarden, varkens en kippen verzorgd.

De gemeente Teylingen (waar Warmond onder valt) roept mensen op om niet naar de gevolgen van de brand te komen kijken. Koudenhoorn is de komende dagen gedeeltelijk open. Het strandje en het paviljoen zijn wel bereikbaar, verder staan er afzettingen. De dieren moeten verzorgd kunnen worden, zodat ze weer tot rust kunnen komen na de paniek van de brand.

Meer over dit onderwerp:
WARMOND BRAND STAL
Deel dit artikel: