West Wekker: Veel stof in Leidschendam-Voorburg en 'De Boor' komt boven

De Boor
De Boor
DEN HAAG - Goedemorgen! Het is stoffig in Leidschendam-Voorburg omdat daar wordt gesloopt. En verder in deze WestWekker de grote boor die de Rotterdamsebaantunnel boort, komt weer boven de grond.
Wat kan je vandaag verwachten:
  • In Leidschendam-Voorburg wordt het voormalige CBS-gebouw gesloopt. Autobedrijven klagen nu steen en been omdat er veel stof vrijkomt. Dat komt op de auto's, klanten blijven en de autolak wordt beschadigd, zeggen de bedrijven.
  • De staking in het streekvervoer is opgeschort. Dat hebben de bonden FNV Streekvervoer en CNV Vakgenoten zondagavond laten weten. De bonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Vakbonden en werkgevers hebben zondagavond, na intensieve onderhandelingen dit weekend, tóch nog een resultaat bereikt over een cao voor 2,5 jaar.
  • De Catharina-Amalia komt weer boven de grond. Zo heet de enorme boor die is ingezet om de tunnel voor de Rotterdamsebaan te boren. Een half jaar lang vrat het enorme gevaarte zich een weg onder Den Haag door. Nu komt hij weer boven in de Binckhorst. De tweede buis moet nog.
  • De Terras top 100 wordt bekend gemaakt. Wat doen 'onze' terrassen? Vorig jaar eindigde Van der Valk Leiden als hoogste op plek 28, in 2016 stond Gina uit Leidschendam nog zesde. Tipje van de sluier: Zuid-Holland staat met veertien terrassen in de lijst.

Het weer: Het wordt weer zonnig en warm met temperaturen rond de 26 graden. Er staat een matige noordoostenwind, aan zee vrij krachtig.

Beeld: MeteoGroup
Wat je ook nog moet weten:
  • Ben je dol op het goedgeluimde vioolspel van André Rieu? Dan ben je in goed gezelschap. De Maastrichter walst zijn geboorteplaats dit jaar plat met dertien concerten waarvoor 150.000 kaarten zijn verkocht. Nooit eerder waren dat er zoveel.
  • Een extra flesje water in de auto met deze temperaturen is erg verstandig, maar laat het ding nooit liggen in de auto als je uitstapt. Volgens de brandweer Roermond kan dit brand veroorzaken omdat het water in de zon kan werken als vergrootglas. En iedereen weet dat je met zon en een vergrootglas een fikkie kunt stoken.
  • Oh ja, opladen van je OV-chipkaart bij een NS balie kost je vanaf vandaag 50 cent. Dat zijn servicekosten. De toeslag geldt niet voor rolstoelgebruikers, reizigers boven de 75 en mensen die niet goed kunnen zien.