Examenfraude bij Rijswijks Lyceum: vier leraren ontslagen

© Omroep West
RIJSWIJK - Vier docenten van het Rijswijks Lyceum hebben gefraudeerd met eindexamens. Dat bevestigt de school. De vier zijn per direct op non-actief gesteld en worden ontslagen. De examens zijn ongeldig verklaard.
De docenten hebben zeven leerlingen de gelegenheid geboden om fouten in het herexamen op onderdelen te verbeteren. Dat kwam aan het licht toen bij de tweede correctie van het herexamen bleek dat de scores hoog waren en antwoorden van een paar kandidaten sterk overeenkwamen met de antwoorden uit het correctievoorschrift.
De vier leraren hebben het gesjoemel met de herexamens toegegeven. Ze deden dit volgens het bestuur 'ten behoeve van de school en de leerlingen'. De schoolleiding heeft de Inspectie van het Onderwijs vrijdagavond op de hoogte gebracht van de kwestie.

Geschokt gereageerd

'Binnen de school is geschokt gereageerd op de acties van de vier docenten', laat de schoolleiding weten. 'De school zal alles doen om de zeven leerlingen goed voor te bereiden op het nieuwe herexamen.' Dat moeten ze in augustus afleggen.