Drie verdachten geweld in Delft zijn twee mannen en een vrouw

De politie heeft een heel gebied afgezet met linten.
De politie heeft een heel gebied afgezet met linten. © Regio15
DELFT - Voor het gooien van een handgranaat in Delft op 17 mei, zit een 40-jarige man uit Den Haag vast. Dat meldt het OM. Delft werd de tijd opgeschrikt door geweld. Er werden coffeeshops, een winkel, een café en een zonnestudio beschoten. Ook werd er een handgranaat gegooid. Er zitten nog twee andere mensen vast, maar of die met dit geweld te maken hebben onderzoekt het OM nog.
De 40-jarige Hagenaar kwam in beeld toen hij dinsdag 12 juni in de Noordwijkse wijk Boerenburg staande werd gehouden. Vanwege een reeks branden gold daar op dat moment een noodverordening. In de auto waarin hij zat, werden wapens, munitie en een handgranaat gevonden. De man werd aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij beschietingen van twee coffeeshops en het in bezit hebben van wapens.

Langer in de cel

Een 22-jarige man uit Delft die bij de Hagenaar in de auto zat, werd ook gearresteerd. Op 27 juni werd bekend dat het tweetal negentig dagen langer in de cel moeten blijven.
Na deze twee aanhoudingen deed de politie onderzoek in twee huizen. In één woning werden een granaat en drugs gevonden. Een 30-jarige vrouw uit Den Haag die in het huis woonde werd aangehouden. De politie en het OM doen nog onderzoek naar de incidenten in Delft, die apart van elkaar worden onderzocht.