Dit is de man die panden in Delft heeft beschoten

DELFT - Het beschieten van een horecazaak aan de Beestenmarkt in Delft is gefilmd door een bewakingscamera. Op de beelden is te zien hoe een man op een scooter stopt bij het pand, een automatisch wapen richt en meerdere keren schiet. Hij wordt ook verdacht van het beschieten van een sieradenwinkel op de Molslaan. De politie hoopt dat iemand de schutter herkent.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 3 juli. Meer zaken zijn hier vinden.

De beschietingen aan de Beestenmarkt en de Molslaan vonden plaats op dinsdag 12 juni om 4.30 uur. Het waren niet de eerste geweldsincidenten in het centrum van Delft. Op 8 mei waren een zonnestudio en een coffeeshop aan de Peperstraat het doelwit van kogels. Ruim een week later ontploften er handgranaten bij dezelfde coffeeshop en bij een andere coffeeshop aan de Breestraat. Op 27 juni werd aan de Neringstraat een explosief neergelegd bij een garagebedrijf.


Voor het gooien van de handgranaten op 17 mei zit een 40-jarige man uit Den Haag vast. Ook een 22-jarige Delftenaar en een 30-jarige vrouw uit Den Haag zitten vast. Er wordt nog onderzocht of ze met dit geweld in Delft te maken hebben. De politie onderzoekt ook of er een verband is tussen de verschillende incidenten en wat het motief is.

Beestenmarkt en Molslaan

Uit het onderzoek weet de politie dat de schutter op 12 juni op de scooter via de Nieuwe Langendijk, Oude Langendijk, Jacob Gerritstraat en Burgwal naar de Beestenmarkt en Molslaan is gereden. Na het lossen van de schoten is de scooterrijder via een kortere weg terug gereden, namelijk via de doorsteek van de Burgwal direct naar de Oude Langendijk.

De politie denkt dat de schutter zich op de heenweg heeft vergist in de route en daarom een stukje is omgereden. Er wordt nog gezocht naar getuigen die de man die nacht hebben gezien in Delft. Ook krijgt de recherche graag meer camerabeelden van bewoners of bedrijven langs de route die de scooterrijder heeft gereden.

Man met donkere bodywarmer

De schutter is niet goed herkenbaar in beeld. Wel is te zien dat het om een man gaat, die een donkere bodywarmer draagt. Ook zijn schoenen zijn redelijk goed te zien. Hij rijdt op een scooter, waarvan nog niet bekend is om welk merk en type het gaat.

Daarnaast heeft de politie beelden getoond van een auto die na het schieten in de Peperstraat op 8 mei door het centrum van Delft rijdt. Die auto is betrokken bij dat schietincident, maar is nog niet gevonden. Het is vermoedelijk een Volkswagen Polo met een zonnedakje. Mensen die weten van wie de auto is, of weten waar die nu staat, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie.  

Herkent u de verdachte of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-17214856
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel dit artikel: