20.000 euro beloning voor gouden tip over moord op Iraanse Ahmad Mola Nissi

DEN HAAG - Er is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip over de moord op de Iraanse Ahmad Mola Nissi. De 52-jarige politiek activist werd in november 2017 neergeschoten voor zijn huis aan de Jan van Riebeekstraat in Den Haag. Daarnaast maakte de politie bekend dat het onderzoeksteam uit sporenonderzoek zicht gekregen op een crimineel netwerk uit Rotterdam, dat mogelijk achter de moord zit.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 3 juli. Meer zaken zijn hier vinden.

Mola Nissi was de leider van de Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz. Die beweging wil dat de provincie Khuzistan in Iran onafhankelijk wordt. Hij werd op woensdag 8 november aan het eind van de middag doodgeschoten op het moment dat hij samen met twee bekenden richting zijn huis liep. Om de moord op te lossen, heeft de politie meer informatie nodig. Daarom heeft het Openbaar Ministerie de beloning van 20.000 euro uitgeloofd.

De schutter reed daarna weg in een zwarte BMW uit de 3-serie. Een getuige filmde hoe de auto wegscheurde. Na de moord is de auto teruggevonden in een parkeervak langs de Schenkweg. De BMW was voorzien van het valse kenteken JJ-527-R. De wagen is in de nacht van 29 op 30 september gestolen vanaf de Belcampoweg in Berkel en Rodenrijs en had toen nog het kenteken 54-XV-VB. De politie weet uit onderzoek dat de auto na de diefstal naar Rotterdam is gereden.

Beeld van getuige

Op bewakingsbeelden is een man te zien die wordt gezocht als getuige in de moordzaak. Hij loopt op woensdag 8 november om 14.28 uur op de Schenkweg in Den Haag. Vlak daarvoor is de BMW die later als vluchtauto is gebruikt door die straat gereden. Het is volgens de politie goed mogelijk dat de getuige heeft gezien wie er in de auto zat of zaten, of waar hij vanaf de Schenkweg heen is gereden.

De man op de beelden wordt gevraagd om zich te melden bij de politie, ook als hij zelf denkt dat hij niets bijzonders heeft gezien. Ook mensen die hem herkennen, worden gevraagd om contact op te nemen.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-17214856
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel dit artikel: