Familie neemt lange zit en hitte graag voor lief tijdens eindmusical

DEN HAAG - Het is bijna zomervakantie. Veel ouders herkennen dan het beeld van een overvolle sportzaal op een willekeurige avond, oncomfortabele stoelen of banken en een temperatuur die hoog oploopt. Maar de ouders, grootouders en broertjes en zusjes hebben het er natuurlijk met alle liefde voor over. De afscheidsmusical van groep 8.

Het is natuurlijk afzien, want je zit ongemakkelijk, hebt het warm en snakt naar wat te drinken. Tot overmaat van ramp moet iedereen bedankt en in het zonnetje worden gezet, en loopt de diploma-uitreiking ook nog eens uit. Maar alles is vergeven als je zoon of dochter zijn of haar stinkende best doet.

Want of het nou een hoofd- of bijrol is, de ouders zijn trots en de kinderen sluiten een bijzonder tijdperk af: de basisschool. Dat vind ook Juliana Boon uit groep 8 van de Haagse basisschool Bohemen Kijkduin: 'Ik vind het supergezellig, het is een goede afsluiting met de klas en het is gewoon leuk om te doen!'

Zenuwachtig

Uiteraard is daar maandenlange voorbereiding aan af gegaan. 's Middags is de generale repetitie geweest. Toch zijn de leerlingen weer nerveus. Ook Jules Vosmaer, die al meer ervaring heeft met het spelen van musicals. Zo speelde hij al eens Ciske de Rat: 'Ik denk dat iedereen wel zenuwachtig is. Maar dat is ook goed. Je moet wel gezonde spanning hebben, want anders presteer je niet.'

Met de zenuwen zit het wel goed, want de musical staat als een huis. Het geluid en de belichting is uitstekend en het publiek lacht en klapt mee met de muziek. Dus ach, die lange zit in de hitte neemt de familie graag voor lief.

LEES OOK: Musical The Pirate Queen staat bol van Ierse dans en zwaardvechten

Meer over dit onderwerp:
EINDMUSICAL GROEP 8 BASISSCHOOL BOHEMEN KIJKDUIN
Deel dit artikel: