Vijf jaar cel en tbs geëist voor doorsnijden hals dochtertje (2)

DEN HAAG - Tegen een 36-jarige Hagenaar is dinsdagmiddag vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor poging tot doodslag op zijn 2-jarige dochtertje. Tijdens een ruzie met zijn ex-vriendin sneed hij het meisje de hals door. Door snel ingrijpen van anderen heeft het meisje dit overleefd.

De verdachte was die avond flink onder invloed en zegt zich niets meer van het incident te herinneren. Volgens meerdere getuigen ging hij na een ruzie met zijn ex-vriendin de kamer van de kinderen in. Daar zou hij met een stanleymes zijn dochter hebben gesneden. Hij zou vervolgens 'dit is toch wat je wil' tegen de moeder hebben gezegd.

Bij de 36-jarige Hagenaar is een persoonlijkheidsstoornis vastgesteld, volgens deskundigen is hij verminderd toerekeningsvatbaar. De kans op herhaling zou matig tot hoog zijn. De officier van justitie gaf op de zitting aan dat zij het zelfs hoog inschat, 'gezien het gemak waarmee verdachte overging tot zeer excessief geweld tegen nota bene zijn eigen kind.'

Intensieve behandeling

Volgens het Openbaar Ministerie is naast een gevangenisstraf een langdurige en intensieve behandeling nodig. De verdachte toont hiervoor weinig motivatie, waardoor het volgens de officier van justitie verplicht moet gebeuren. 'Het is wat mij betreft onverantwoord om de verdachte niet te behandelen', stelt ze.

Deel dit artikel: