Haagse kinderen gaan al 45 jaar op vakantie naar Duinrell

DEN HAAG - Het is maandagochtend als een groep kinderen enthousiast staat te wachten op de bus. Vijf dagen lang gaan ze elke dag naar Duinrell. Een week lang ravotten, knutselen en lekker gillen in de attracties van het Wassenaarse pretpark. Ooit begon de Stichting Jeugd Vakantie Aktiviteiten als een uitje voor de Haagse bleekneusjes. Dit jaar bestaan ze 45 jaar.

Inmiddels is de JVA niet meer weg te denken als organisatie waar kinderen, tegen een laag bedrag, een heerlijke week hebben. Ruim 100 vrijwilligers, waarvan veel jongeren die zelf als kind op het kamp zijn geweest, zetten zich dagelijks in om de kinderen een leuke dag te bezorgen.

De JVA-weken zijn gedurende de eerste drie weken van de zomervakantie. Per dag gaan er 1000 kinderen uit heel Den Haag mee. Ze worden vijf dagen lang elke ochtend bij een opstapplaats opgehaald met bussen en aan het eind van de dag worden ze daar moe maar voldaan afgeleverd.

Zwemmen in het Tikibad in Duinrell

Een week meegaan kost 85 euro. Sommige kinderen hebben een kortingspas, bijvoorbeeld als hun ouders een laag inkomen hebben. Dan kost een weekje 31 euro. In de week spelen de kinderen toneel, sporten ze, maken ze muziek, knutselen ze en sommigen gaan ook zwemmen in het Tikibad in Duinrell. De activiteiten zijn allemaal op het terrein van Duinrell in Wassenaar.

Ben jij ooit naar een week van JVA geweest? We zijn op zoek naar je herinneringen, en als je die nog hebt zelfs foto's. We ontvangen die graag op online@omroepwest.nl.