Koen P. nu ook verdacht van verkrachting: waterpolo-coach drie maanden langer vast

LEIDEN - Waterpolocoach Koen P. van ZVL-1886 uit Leiden wordt naast ontucht met twee minderjarige meisjes ook verdacht van verkrachting. Zijn voorarrest is met drie maanden verlengd. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Hij zit nog steeds in beperkingen. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld, maar alleen met zijn advocaat.

P. werd bijna twee weken geleden aangehouden. Naast zijn activiteiten bij de Leidse zwem- en waterpoloclub is hij ook verbonden aan het Leonardo College in die plaats.

De 32-jarige Leidenaar is een bekende in de wereld van het Nederlandse waterpolo. Hij werd fulltime coach toen hij op jonge leeftijd een chronische schouderblessure opliep. P. werd als coach van het vrouwenteam voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen in 2014.

Aangifte tegen waterpolocoach

Afgelopen jaren had hij jeugdteams onder zijn hoede. Hij zou komend jaar trainer worden van het eerste herenteam, dat uitkomt in de eredivisie.

Twee minderjarige meisjes deden aangifte tegen hem. Wat er precies is gebeurd en waar zich dat zou hebben afgespeeld is niet duidelijk. Ook is niet duidelijk of het gaat om leden van de club of leerlingen van het Leonardo College, een school die zich profileert als 'topsport school'. ZVL-1886 reageerde eerder geschokt op de aanhouding van hun prominente clublid. Ook de Nederlandse zwembod KNZB is geschrokken van de arrestatie van Koen P., net als het Leonardo College.

Deel dit artikel: