Dodelijk gif gestolen in Leiden: 'Raak het niet aan'

LEIDEN - De politie is dringend op zoek naar een potje met gif, dat in de nacht van dinsdag op woensdag is gestolen in Leiden. Het spul stond in een kluis van een depot van museum Boerhaave aan de Raamsteeg. De politie waarschuwt voor de gevaren van dit gif en roept mensen op direct contact op te nemen als ze het spul vinden en het niet aan te raken.

Het gaat om een klein glazen potje met een rood deksel. Daarin zit een klein zwart blokje, iets kleiner dan een suikerklontje. Op het potje zit een oud uitziend etiket met daarop de naam van het gif: Curare.

UPDATE 16.14 UUR: Wat deed dat gif in Leids museum? En hoe kon het gestolen worden?

Curare is een (pijl)gif, dat onder andere door inheemse stammen wordt gebruikt voor de jacht. In Nederland wordt het gebruikt als spierverslapper bij euthanasie.

Verder buit onbekend

Of er verder iets is buitgemaakt bij de inbraak in het depot van museum Boerhaave kon een woordvoerder van de politie woensdagmiddag niet zeggen. 'Dat onderzoeken we nog. We zijn nu eerst dringend op zoek naar het gif. Het is een gemeen goedje en je moet er niet aan denken dat het op straat ligt en mensen daarmee in aanraking komen.'

Deel dit artikel: