Wekenlang in hotel voor concerten André Rieu: deze Haagse fans missen niks

DEN HAAG - Drie weken in een hotel bivakkeren om niets te missen van de concerten van André Rieu: dan ben je met recht een échte fan te noemen. En dat zijn het Haagse echtpaar Ruud en Ineke Elshout zeker. Komende weken maken ze alle dertien optredens op het Maastrichtse Vrijthof mee. 'Als we de ramen opendoen, kunnen we volop genieten van het uitzicht en het orkest', zegt opperfan Ruud.
Voor hen geen Golden Earring, de Règâhs of het Residentie Orkest. Deze Hagenaars zijn Rieu-fans van het eerste uur: 'We komen al veertien jaar hier in Maastricht om zijn concerten bij te wonen', aldus Ruud.  
Zoals ieder jaar geeft André Rieu een concert in zijn geboortestad. Maar nog nooit hield hij zoveel optredens op rij als dit jaar. Liefst dertien concerten zullen er komende drie weken worden opgevoerd op het Vrijthof.

Dertien concerten: Ruud en Ineke zijn erbij

En voor deze editie hebben de Haasge Rieu-fans een hotelkamer geboekt tegenover het plein, zodat ze geen enkel concert hoeven te missen. 'We hebben voor drie avonden kaartjes voor op het Vrijthof zelf. De andere tien avonden doen we dat vanaf het balkon van onze hotelkamer', vertelt Ruud. 'Het is een klein fortuin dat we hier uitgeven, maar je moet iets over hebben voor een hobby', aldus de Rieu-fanaat.