Tomatenfusie: RedStar en Looye gaan samen verder

Tomaten in een kas
Tomaten in een kas © Omroep West
WESTLAND - Een fusie in de tomatensector: de Westlandse kwekers RedStar en Looye hebben aangekondigd samen verder te gaan onder de naam Looye Kwekers. Daarmee groeit het bedrijf uit tot de grootste tomatenkweker van Nederland.
'Net zoals alle andere tomatenleveranciers zien we dat er schaalvergroting optreedt in de retail. Dat betekent dat ook wij moeten groeien', vertelt Kees van Oostenrijk, CEO en ad interim van RedStar, aan Omroep West.
'Daarom hebben we besloten samen verder te gaan. Vanuit strategisch oogpunt, maar ook om zo een familiebedrijf met een speciale marktpositie te kunnen blijven', legt Van Oostenrijk uit. 'Een bijzondere stap. Goed voor het Westland, goed voor de sector en goed voor beide bedrijven'.

Geen gedwongen ontslagen

Zowel Looye Kwekers als RedStar hebben hun hoofdvestiging in het Westland, maar kweken ook op andere plekken in Nederland en zijn actief op de internationale markt. Samen zijn de bedrijven goed voor een startomzet van 180 miljoen euro en beschikken na de fusie samen over bijna 150 hectare aan glastuinbouw.
De huidige algemeen directeur van Loyee Kwekers, Heleen van Gulik, zal leiding gaan geven aan het nieuwe bedrijf. Beide bedrijven zeggen dat er geen gedwongen ontslagen zullen plaatsvinden.