Kiki Bertens slaat vijfvoudig Wimbledon-winnares Venus Williams naar huis

WATERINGEN - Tennisster Kiki Bertens heeft voor een daverende verrassing gezorgd op Wimbledon. De als 20ste geplaatste Wateringse sloeg in drie sets vijfvoudig Wimbledon-winnares Venus Williams naar huis in de derde ronde: 6-2, 6-7, 8-6.

Bertens ging voortvarend van start en brak Williams meteen en liep uit naar een 3-0 voorsprong. Ze haalde eenvoudig de eerste set binnen. Ook in de tweede set nam Bertens snel afstand van de Amerikaanse, maar die kwam terug tot 5-5. Een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing nemen. Bertens maakte wat fouten en dus ging de tweede set naar de Amerikaanse: 6-7.

De zenuwslopende derde set ging gelijkop, maar Bertens trok uiteindelijk aan het langste eind met 8-6. De 26-jarige Wateringse speelde voor de tweede keer in haar carrière tegen Williams. Eerder dit jaar stonden de tennissters in Miami tegenover elkaar en was Bertens dicht bij een overwinning op Williams, maar liet toen drie wedstrijdpunten onbenut.

'Ben in mezelf blijven geloven'

Kiki Bertens was uitermate opgetogen na haar zege. 'Ik heb moeilijke periodes gekend, maar ben in mezelf blijven geloven. Ik moest agressief blijven, durf tonen en dat heb ik gedaan. Daarvoor ben ik beloond. Nu genieten van de vierde ronde', zei ze bij Eurosport.

Ze sprak van een partij met wisselende kansen. 'Ik begon goed en Venus was in de eerste set niet zo goed. De tweede had ik kunnen
uitserveren maar dat heb ik niet gedaan. Daardoor brak een lastige fase aan. Ik ben tegen mezelf blijven zeggen: ga ervoor. Het is
gelukt.'

Lekker bezig in Grand Slams

De beste tennisster van Nederland presteert in 2018 naar behoren op de grand slams. Zowel in Australië (Australian Open) als in Frankrijk (Roland Garros) haalde ze de derde ronde. Ze verloor toen van de Deense Caroline Wozniacki en Angelique Kerber uit Duitsland.

LEES OOK: Bertens nog steeds niet dol op gras: 'Hopelijk ga ik er nog iets meer van houden'

Meer over dit onderwerp:
WIMBLEDON KIKI BERTENS VENUS WILLIAMS
Deel dit artikel: