Bertens dendert door naar kwartfinale Wimbledon

Kiki Bertens in actie op Wimbledon.
Kiki Bertens in actie op Wimbledon. © ANP
WATERINGEN - Kiki Bertens (26) is niet te stuiten op Wimbledon. De tennisster uit Wateringen is door naar de kwartfinale, ze versloeg de als zevende geplaatste Karolina Pliskova: 6-3, 7-6 (7-1).
Bertens laat na afloop van de wedstrijd weten 'best wel trots' te zijn op het bereiken van de kwartfinale van Wimbledon. 'Gras is niet direct mijn favoriete ondergrond. Dan toch dit resultaat halen is best wel bijzonder. Ik ben er heel blij mee.'
Voor ze het beslissende punt kreeg toegekend kwam er een zogenoemde 'challenge', een soort van videoarbitrage. Bertens viel op haar knieën. 'Ik heb nog nooit gebeden, maar nu dacht ik, alsjeblieft, laat het punt voor mij zijn. Gelukkig was dat zo.'

Pliskova had niks in te brengen

Pliskova is de voormalig nummer 1 van de wereld, maar had niks in te brengen tegen de Westlandse. De als 20ste geplaatste Bertens brak de Tsjechische al snel in de eerste set en hield die break vast: 6-3.

Ook in de tweede set brak ze Pliskova meteen en liep ze uit naar een 3-0 voorsprong. De Tsjechische kwam sterk terug en brak Bertens waardoor ze terug kwam in die spannende tweede set: 4-3. Bij 4-4 behield Bertens haar eigen service waardoor ze weer de leiding nam in de set: 5-4. Ook Pliskova behield haar opslag: 5-5. Een tiebreak besliste uiteindelijk de tweede set in het voordeel van Bertens: 7-6 (7-1).    

Door haar plek bij de laatste acht mag Bertens in elk geval 281.000 pond op haar rekening bijschrijven. Bertens is de eerste Nederlandse die zo ver komt op het gras in Londen sinds Michaëlla Krajicek in 2007. Krajicek moest toen in de kwartfinale buigen voor de latere finaliste Marion Bartoli uit Frankrijk. Bertens gaat het op Wimbledon nu opnemen tegen de Duitse Julia Görges.

Flink op dreef

Vrijdag versloeg Bertens vijfvoudig Wimbledon-winnares Venus Williams in drie sets. Ook in het dubbelspel is de Westlandse nog in de race met haar Zweedse partner Johanna Larsson.
De beste tennisster van Nederland presteert in 2018 naar behoren op de grand slams. Zowel in Australië (Australian Open) als in Frankrijk (Roland Garros) haalde ze de derde ronde. Ze verloor toen van de Deense Caroline Wozniacki en Angelique Kerber uit Duitsland.