Nieuw gebouw voor drie afgebrande scholen

RIJSWIJK - Goed nieuws voor de leerlingen van Daltonschool 't Prisma, de J.H. Snijdersschool en de Godfried Bomansschool in Rijswijk: de bouw van hun nieuwe school is maandag van start gegaan. Het vorige pand brandde in 2015 af. Wel moeten de leerlingen nog even geduld hebben; na de zomervakantie in 2019 kunnen zij hun nieuwe school weer in.
Op 24 juli 2015 brandde het scholencomplex aan de Wijnand van Elststraat af. In het complex zaten drie scholen gehuisvest, die sindsdien tijdelijk op andere plekken zitten. Nu komt er dus weer een gezamenlijk pand voor de scholen.
Het complex gaat Kindercampus Rembrandtkwartier heten en moet in 2019 na de zomervakantie klaar zijn. Het duurde ruim drie jaar totdat de eerste paal in de grond werd geslagen, omdat de scholen en gemeente een bijzonder ontwerp voor ogen hadden.

Groen dak met zonnecellen

Het doel was een energie- en onderhoudsarm schoolgebouw: schoolpleinen met groene zones, een groen dak met zonnecellen en warmte- en koudeopslag.
De pleinen mogen buiten schooltijden ook gebruikt worden door omwonenden. De scholen en de gemeente hopen dat zo 'een levendige Kindercampus in het hart van het Rembrandtkwartier' ontstaat.

Noodgebouwen en ander tijdelijk onderkomen

Sinds de brand zitten de leerlingen van het 't Prisma tijdelijk een oud schoolgebouw aan de Generaal Vetterstraat in Te Werve. Voor de leerlingen van de J.H. Snijdersschool werden noodlokalen neergezet aan de Daniel Catterwijkstraat.
De leerlingen van Godfried Bomansschool werden tijdelijk ondergebracht in een school in Delft. 'Met als consequentie dat we 's ochtends met de bus  heen gingen, en aan het einde van de dag met de bus weer terug. Dat was best pittig', aldus leerkracht Ingrid van Daalhoff. In januari 2016 werd daarom een noodgebouw neergezet vlakbij de afgebrande school.