Weer gesteggel over komst Bauhaus in Den Hoorn: 'Beschamend'

Een bouwmarkt
Een bouwmarkt © ANP
DEN HOORN - Midden-Delfland schaamt zich ervoor om weer voor de Raad van State te staan over de bouw van de Bauhausvestiging in de Harnaschpolder in Den Hoorn. Dit zei de advocaat van de gemeente vandaag bij de Raad van State. Bauhaus wil in september met de bouwwerkzaamheden aan de Sionsdreef beginnen, maar daar worden al jaren rechtzaken over gevoerd.
Concurrent Van Neerbos Bouwmarkten (Gamma en Karwei) en twee bewoners van de Hadrianuslaan gingen maandag in Den Haag in hoger beroep tegen de omgevingsvergunning voor de bouw van de megawinkel. Eerder verloren zij hun rechtszaak tegen het bestemmingsplan. Volgens dit bestemmingsplan mag aan de Sionsdreef een bouwmarkt en tuincentrum komen van 17.000 vierkante meter.
De verleende vergunning deugt niet, vinden Van Neerbos en de omwonenden. In de vergunning moet geschreven staan dat er niet gebouwd mag worden in het broedseizoen. Dat staat er niet in, zeggen ze. Ook zou niet zijn voldaan aan de brandveiligheidseisen.

Eén duif

Het broedseizoen is volgens de gemeente voorbij. De gemeente vindt dat tegenstanders zich er eens bij neer moeten leggen dat de bouwmarkt met tuincentrum van 17.000 vierkante er gewoon komt. 'Er zit nog één duif. Die vloog weg toen wij er aankwamen', zei advocaat R. Reinders namens de gemeente.
Het huis van de omwonenden staat op tachtig meter afstand. Dat is volgens de gemeente te ver om te klagen over brandveiligheid. De Raad van State beslist naar verwachting over zes weken of Bauhaus mag gaan bouwen.