Bertens niet door in dubbelspel Wimbledon, Haase wel naar volgende ronde

WATERINGEN - Het is Kiki Bertens niet gelukt om haar succes op Wimbledon door te zetten in het dubbelspel van het Grandslamtoernooi. Na haar overwinning op de Tsjechische Karolina Pliskova eerder deze maandag, moest zij samen met haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson het hoofd buigen voor het Pools/Amerikaanse duo Alicja Rosolska en Abigail Spears: 6-3, 6-7 (5), 3-6.

Eerder op de dag kwalificeerde de 26-jarige Wateringse zich voor de kwartfinale van het enkelspel door de Tsjechische Karolina Pliskova te verslaan met 6-3, 7-6 (7-1). Vrijdag versloeg Bertens vijfvoudig Wimbledon-winnares Venus Williams in drie sets.

Afgelopen zaterdag bereikte Bertens met haar Zweedse dubbelpartner de derde ronde van het dubbelspel door de Australische Arina Rodionova en Maryna Zanevska te verslaan. Het Pools/Amerikaanse duo waartegen Bertens en Larsson het maandagmiddag op moesten nemen, bleek echter te sterk. Bertens kan zich nu dus volledig focussen op het enkelspel van Wimbledon.

Robin Haase

Robin Haase lukte het wel om een ronde verder te komen in het dubbelspel van Wimbledon. Hij won in de derde ronde met zijn Zweedse medespeler Robert Lindstedt van Nikola Mektic en Alexander Peya. Ze versloegen het Kroatische/Oostenrijkse koppel in vijf sets, 7-5, 6-3, 3-6, 4-6, 8-6.

De partij duurde maar liefst drie uur en 24 minuten. Haase speelde voor Wimbledon niet eerder samen met Lindstedt. In het enkelspel werd Haase in de tweede ronde in drie sets uitgeschakeld door de Australiër Nick Kyrgios.

Meer over dit onderwerp:
KIKI BERTENS ROBIN HAASE WIMBLEDON
Deel dit artikel: