Schrijver waarschuwingsbriefje Malek F. nog niet bekend, politie toont envelop

DEN HAAG - De schrijver van het anonieme waarschuwingsbriefje over Malek F., de man die op Bevrijdingsdag drie mensen neerstak op het Johanna Westerdijkplein in Den Haag, is nog niet bekend. Daarom heeft de politie in het opsporingsprogramma Team West een foto getoond van de envelop waarin het briefje zat.

De melding kwam in maart bij de politie binnen en was geschreven in het Engels. In het briefje wordt volgens het Openbaar Ministerie gewaarschuwd dat Malek F. van plan zou zijn om een terroristische daad te plegen. Hij stak op 5 mei drie mensen neer op het Johanna Westerdijkplein.

Vorige week deed de politie in Team West een oproep aan de schrijver om zich te melden. Nu dat nog niet is gebeurd, is besloten om de envelop te laten zien. Die is geadresseerd aan Postbus 264 in Den Haag. De politie heeft onderzoek gedaan naar de poststempels, maar dat heeft niet geleid tot de identiteit van de schrijver. Over de inhoud van het briefje is niets bekend gemaakt.

Tipnummers

De politie hoopt dat iemand het handschrift herkent of dat mensen andere informatie hebben over wie het heeft geschreven. De schrijver of mensen die tips hebben, kunnen contact opnemen met de opsporingstiplijn op 0800-6070 of met het Team Criminele Inlichtingen op 06-57876279.