75-jarige vrouw beroofd van ketting, verdachte gefilmd

DEN HAAG - Een 75-jarige vrouw is eind mei beroofd van haar ketting op de Hengelolaan in Den Haag. Dat gebeurde zo hardhandig, dat ze op de grond viel. De verdachte is gefilmd door meerdere camera’s.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 10 juli. Meer zaken zijn hier vinden.

De vrouw loopt op donderdag 31 mei om 13.55 uur over de Hengelolaan. Ze heeft een goudkleurige ketting om. Een camera even verderop in de straat registreert drie mannen die richting de vrouw lopen. Ze passeren haar, één van de mannen keert om en gaat achter de vrouw aan.

In het voorbijgaan trekt de man de ketting van de nek van de 75-jarige. Ze valt daardoor hard op de grond. De dief rent weg richting de Orveltestraat en wordt nog een stukje gevolgd door een taxichauffeur die beroving ziet gebeuren, maar die kan hem niet meer achterhalen.

Striemen in de nek

De vrouw heeft striemen in haar nek en last van haar enkel. Inmiddels gaat beter met haar maar ze durfde in eerste instantie uit angst niet eens meer alleen de straat op. Ze geeft aan nooit meer een ketting te dragen in het openbaar.

De verdachte is gefilmd terwijl hij samen met twee anderen over straat loopt. Die mannen zijn onherkenbaar gemaakt, omdat zij niet bij de daadwerkelijke beroving zijn betrokken. Maar wellicht zegt de combinatie van de drie u iets.  

Herkent u de verdachte?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-17214856
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Meer over dit onderwerp:
STRAATROOF HENGELOLAAN DEN HAAG TEAM WEST
Deel dit artikel: