Staking AkzoNobel Sassenheim zorgt voor 'trots en saamhorigheid'

SASSENHEIM - Ruim tweehonderd medewerkers van AkzoNobel in Sassenheim stonden dinsdagochtend voor de fabriek te staken voor een betere cao en meer pensioen. 'De sfeer was geweldig' en AkzoNobel kan niet meer om de ontevreden medewerkers heen, zegt FNV-bestuurder Erik de Vries.

'Ik ben verbaasd wat er kan gebeuren als je tweehonderd, tweehonderdvijftig mensen bij elkaar zet', vertelt De Vries aan Omroep West. Sinds 05.00 uur is hij in de weer om de staking in goede banen te leiden. 'Mensen krijgen het gevoel dat ze invloed hebben. Ik voel trots, maar ook saamhorigheid', zegt De Vries.

De fabrieksdeuren van de vestiging van AkzoNobel in Sassenheim bleven dinsdagochtend gesloten. Dit als gevolg van het ultimatum dat AkzoNobel vrijdag liet verstrijken. Tot die dag had het bedrijf de tijd om te reageren op eisen voor een betere cao.

Woensdag gaan gesprekken verder

De woordvoerder van AkzoNobel vindt het jammer dat er 24 uur wordt gestaakt. Volgens de woerdvoerder stonden woensdag gewoon gesprekken met de vakbonden gepland. 'Er is toch gekozen om te staken. Dat betreuren wij', aldus AkzoNobel.

Ondanks de staking gaan de gesprekken wil AkzoNobel de gesprekken woensdag gewoon door laten gaan.

Meer over dit onderwerp:
SASSENHEIM AKZONOBEL FNV STAKING
Deel dit artikel: