Kinderboekenschrijfster met dood bedreigd

Omslag boek 'Suriname, here we come'
Omslag boek 'Suriname, here we come' © Uitgeverij Kluitman
REGIO - Schrijfster Sanne de Bakker is met de dood bedreigd, na ophef over haar boek 'Suriname, here we come'. Het kinderboek is maandag uit de handel gehaald na klachten over racisme. De uitgeverij spreekt van ernstige bedreigingen. De Bakker, die in onze regio woont, is van plan aangifte te doen.
In overleg met de schrijfster is het kinderboek niet meer verkrijgbaar, omdat het 'mensen met een aantal passages heeft gekwetst'.
Dinsdag blijkt dat De Bakker na deze beslissing 'meerdere bedreigingen' heeft gekregen. Daar zitten ook doodsbedreigingen tussen. Volgens een woordvoerder wil de auteur daarom niet reageren in de publiciteit. Uitgeverij Kluitman houdt zich bij de schriftelijke verklaring van maandag, en wil verder niet op de bedreigingen ingaan.

'Kwestbare passages'

In het boek stonden passages als: 'Weet je dat telefoongesprekken tussen Surinamers vaak lang kunnen duren? Een Surinamer heeft een eindeloze intro nodig en is niet in staat om een gesprek te beëindigen.'
Een andere tekst uit het boek: 'Weet je dat er in Suriname veel dode honden langs de kant van de weg liggen? En dat sommige mensen expres tegen honden aanrijden om te zien hoe de honden erna liggen te creperen?'