Slachtoffer bootongeluk Volvo Ocean Race nog altijd in coma

DEN HAAG - Een slachtoffer van het bootongeluk tijdens de Volvo Ocean Race in de haven van Scheveningen ligt nog altijd in coma in het ziekenhuis. Het gaat om een klant van ICT-bedrijf CGI uit Rotterdam. 'We zijn er als organisatie kapot van', zegt een woordvoerder. Bij het ongeluk kwam een 56-jarige man uit Drenthe om het leven, hij was ook een klant van het bedrijf.

Het ICT-bedrijf had een tallship afgehuurd in de haven van Scheveningen tijdens de Volvo Ocean Race. Als onderdeel van het dagprogramma konden klanten meevaren op een RIB, een snelle rubberboot. Zeven klanten van CGI waren aan boord van de RIB, toen de boot in botsing kwam met een stalen motorboot.

Eén opvarende overleed en drie mensen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Twee van hen zijn inmiddels weer thuis, de derde ligt nog in coma. De schipper van de RIB hoorde bij de RIB-boat experience, een onderdeel van de Volvo Ocean Race.

Onderzoek nog in volle gang

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk op 28 juni. De twee schippers zijn verdachten, maar zitten niet vast. Volgens het OM kan het onderzoek nog wel enkele weken duren. Het ICT-bedrijf zegt het onderzoek af te wachten: 'Over de verdere ontwikkelingen houdt CGI nauw contact met de organisatie van de Volvo Ocean Race.'

Deel dit artikel: