Bloemenzee voor doodgestoken Cherno (28)

De herdenkingsplek voor Cherno
De herdenkingsplek voor Cherno © Omroep West
LEIDEN - Bij de flat aan het Jacques Urlusplantsoen in Leiden is een herdenkingsplek gemaakt voor de Leidenaar Cherno, die daar in de nacht van vrijdag op zaterdag werd neergestoken. Tientallen vrienden en familieleden legden er maandagavond bloemen, kaarsjes en kaartjes neer.
De 28-jarige Leidenaar zakte bij de ingang van de flat in elkaar, nadat hij eerder op de galerij was neergestoken. De politie heeft een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
Het Leidsch Dagblad meldt dat de verdachte de nieuwe vriend zou zijn van Cherno's ex. Toen Cherno vrijdagavond langskwam bij zijn ex op het Jacques Urlusplantsoen zou het mis zijn gegaan. Maandag werd bekend dat het voorarrest van de verdachte met twee weken verlengd is.

'Rust in vrede'

Cherno is vader van 5 kinderen, voetbalde bij VV Leiden en was lid van sportschool Ramdas. Op Facebook en bij de bloemenzee aan het Jacques Urlusplantsoen staan veel kaartjes met emotionele reacties. Op een briefje bij de bloemen staat: 'Ik wou dat ik erbij was. Dan had ik je verteld om weg te lopen, net als vroeger.' Conzales schrijft op Facebook: 'Rust in vrede bro. Toen we bij VV Leiden speelden was het altijd lachen met jou en je was degene die me hielp mijn Nederlands te verbeteren.'