Droom Bertens voorbij: geen halve finale op Wimbledon

WATERINGEN - Kiki Bertens is er niet in geslaagd de halve finale te halen op Wimbledon. Ze verloor in de kwartfinale van de Duitse Julia Görges in drie sets: 6-3, 5-7, 1-6.

De eerste set werd een ware titanenstrijd tussen de twee tennissters. Beide speelsters vochten voor hun service en bij 3-3 kreeg de Duitse haar eerste breakpunt. Toch wist Bertens ook deze servicegame te houden. Een game later kreeg de Wateringse haar eerste breakpunten en die pakte ze meteen: 5-3. Op eigen service sloeg Bertens vervolgens de eerste set binnen: 6-3.    

In de tweede set kreeg Bertens een breakpunt, maar die wist ze niet te benutten. Görges daarentegen kwam steeds beter in de set en brak de Wateringse voor het eerst in de wedstrijd en liep uit naar 4-1. Bertens vocht zich terug in de set en brak de Duitse: 4-4. Op 5-4 kreeg Görges twee setpoints, maar Bertens gaf geen krimp: 5-5. Toch lukt het de Duitse Bertens wel te breken bij 5-6 zodat de tweede set naar de nummer 13 van de wereld ging: 5-7.    

Beslissende derde set

In de beslissende derde set had Bertens het vanaf het begin aan lastig en liep de Duitse snel uit naar 4-1. Het lukte Bertens niet om zich terug te vechten in de wedstrijd en de derde set verloor ze kansloos: 6-1.

De Duitse Julia Görges is de nummer 13 van de wereld en was ook als dertiende geplaatst op Wimbledon. Bertens versloeg de Duitse in april nog in Charleston in twee sets. De twee zijn vriendinnen, vertelde Bertens eerder op een persconferentie. 'We gaan wel eens uit eten, we kennen elkaar goed en spelen wel eens de dubbel samen.'    

Sinds 2007 was het geen Nederlandse meer gelukt om zo ver te komen in Londen. Michaëlla Krajicek haalde toen de kwartfinale en verloor daarin van de latere finaliste Marion Bartoli.

LEES OOK: Kiki Bertens: 'Hier kan je alleen van dromen'

Meer over dit onderwerp:
TENNIS BERTENS WATERINGEN
Deel dit artikel: