West Wekker: Moord Julia voor rechter en Den Haag vergadert over cultuurcomplex

De vermoorde Julia Chernyshova
De vermoorde Julia Chernyshova © Facebook Julia
DRIEBRUGGEN - Goedemorgen! De raad in Den Haag praat vandaag over de extra miljoenen die nodig zijn voor het cultuurcomplex op het Spuiplein. En verder in de West Wekker aandacht voor de pro-formazitting over de moord op de in stukken gezaagde Julia.
Wat je kan verwachten vandaag:
  • De rechter buigt zich in een inleidende zitting opnieuw de moord op Julia Chernyshova. De vrouw werd in januari dood aangetroffen op het balkon van haar huis in Den Haag. Haar lichaam was in stukken gezaagd en lag in een kist met aarde. Tijdens de eerste zitting in april werd besloten dat verdachte Andrei K., haar man, wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Hij heeft toegezegd dat hij meewerkt aan een opname.
  • Een raadscommissie van de gemeenteraad praat vandaag over de extra miljoenen die nodig zijn voor het cultuurcomplex op het Spuiplein. Boudewijn Revis (VVD) vraagt om vertrouwen, maar dat is nog niet zo makkelijk aangezien het bouwproject al heel wat koerswijzigingen heeft ondergaan. Morgen neemt de raad een definitief besluit.
  • De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) maakt vandaag bekend aan welke vervoerder de busconcessie Haaglanden Streek wordt gegund voor de periode augustus 2019 – december 2030. De MRDH heeft hiervoor drie biedingen ontvangen van Connexxion, EBS en Keolis. De busconcessie Haaglanden Streek gaat over het busvervoer in de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Westland, Wassenaar en Zoetermeer.

: Vandaag flinke perioden met zon. De wind is overwegend matig, komt uit N-NW en in de middag loopt het kwik op tot ongeveer 22 graden.


Beeld: MeteoGroup
Wat je nog moet weten:
  • Vanavond is de tweede halve finale van het WK voetbal. Nadat Frankrijk zich gisteravond ten koste van België plaatste voor de finale, strijden vanavond Engeland en Kroatië om het laatste finaleticket.
  • Stichting Jeugd Vakantie Aktiviteiten organiseert al 45 jaar tegen een laag bedrag vakanties voor kinderen bij Duinrell. Ben jij ooit naar een week van JVA geweest? We zijn op zoek naar je herinneringen en - als je die nog hebt - zelfs foto's. We ontvangen die graag op online@omroepwest.nl.

Vanavond op TV West:

In tien afleveringen fietst Johan wekelijks een route door natuur- en recreatiegebieden in Zuid-Holland. Hij doet dit samen met een bekende of inspirerende Nederlander en onderweg bezoeken zij natuurgebieden, mooie dorpjes, picknicken ze in een weiland of ontdekken ze samen adembenemende plekken in onze provincie.