Koningin Máxima bezoekt de scouting in Voorburg

Máxima op bezoek bij Scouting Hubertus Brandaan
Máxima op bezoek bij Scouting Hubertus Brandaan © Twitter Scouting Nederland
VOORBURG - Koninklijk bezoek voor scoutinggroep Hubertus Brandaan uit Voorburg. Koningin Máxima woonde daar dinsdagmiddag een bijeenkomst bij van de organisatie van Roverway 2018. Roverway is een internationaal evenement voor scouts tussen de 16 en 22 jaar uit Europa, dat één keer per drie jaar wordt georganiseerd.
Koningin Máxima, beschermvrouwe van Scouting Nederland, werd ontvangen door twintig internationale vrijwilligers die zich inzetten voor de organisatie van Roverway 2018. De scouts starten de Roverway met een overnachting op het strand van Scheveningen. Daarna gaan ze in groepen van ongeveer vijftig scouts zes dagen op hun Path, een route die scouts eind juli door Nederland gaan volgen. Tijdens de bijeenkomst gaf Máxima het symbolische startsein hiervoor.
Tijdens de Path-fase worden de deelnemers uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, actief te zijn en plezier te beleven. Vervolgens reizen ze naar Scoutinglandgoed Zeewolde, waar het gezamenlijke kamp plaatsvindt.

Internationale ontmoetingen

Aan Roverway 2018 doen ongeveer vierduizend scouts mee uit meer dan vijftig landen. Wereldwijd zijn meer dan veertig miljoen kinderen en jongeren lid van scouting in meer dan honderdvijftig landen en gebieden. Om internationale ontmoetingen mogelijk te maken organiseren scoutingorganisaties wereldwijd diverse internationale kampen en Jamborees. Scouting Nederland organiseert deze zomer dus het Europese evenement Roverway.