Belgische support in Den Haag: 'De finale zou echt een bonus zijn geweest'

DEN HAAG - In de halve finale van het WK voetbal stonden de Belgen en Fransen dinsdagavond lijnrecht tegenover elkaar. En niet alleen in Frankrijk en België zat iedereen aan de buis gekluisterd, ook in Nederland werd de wedstrijd met spanning gevolgd. Want wie bemachtigde dat felbegeerde ticket voor de finale?

Chef-kok Niels van restaurant le Bistrot deux la Place kijkt voetbal in de keuken. De zaak sluit eerder en vrijwel alle gasten waren voor de wedstrijd al weg, op drie na die nog gezellig aan het tafelen zijn.

Om de wedstrijd te kunnen volgen heeft Niels een iPad en een computer in de keuken waarop de wedstrijd te zien is. Hij heeft de drie borden voor zijn gasten net klaargemaakt, dus nu kan hij rustig even naar de 'match' kijken.

'België gaat winnen'

Bij het Belgische Café Restaurant Leopold aan het Plein is het druk en wapperen de Belgische vaantjes. Hier zijn veel Belgen neergestreken en de sfeer is uiterst uitbundig. Sofie en Anneleen werken in Delft, maar komen uit België: 'België gaat winnen, natuurlijk!', zegt Sofie. 'Ik denk met 2-1.' Haar collega Anneleen gokt op een 3-2 overwinning voor België.

Maar een spannende anderhalf uur later is het sprookje van de Belgen uiteen gespat. Frankrijk gaat er met een 1-0 winst vandoor. Sofie en Anneleen blijven echter positief. 'Dat we in de halve finale stonden was al geweldig. De finale zou echt een bonus zijn geweest', zegt Sofie. 'De België spullen gaan de kast in, maar komen er over twee jaar gewoon weer uit. Dan zijn we er gewoon weer bij', vult Anneleen aan.  

Pakt België brons?

Toch is de kans op een plek op het erepodium nog niet verkeken voor de Belgen. Zaterdag spelen ze om de derde plek. Wie de tegenstander is in de stijd om brons wordt woensdagavond bekend na de wedstrijd tussen Engeland en Kroatië.  

Meer over dit onderwerp:
WK VOETBAL VOETBAL FRANKRIJK BELGIë HALVE FINALE
Deel dit artikel: