Reizigers opgelet: werkzaamheden en zomerdienstregeling bij HTM

DEN HAAG - Wie deze zomer met de bus of tram van HTM wil reizen, moet goed opletten. Zo gaat zaterdag (14 juli) de zomerdienstregeling in, waardoor de vertrektijden anders zijn dan normaal. Ook wordt er op sommige momenten minder gereden dan anders. En dan zijn er ook nog allerlei werkzaamheden deze zomer. Wij zetten alles voor je op een rijtje.

Voorheen kreeg de HTM vaak klachten dat de zomerdienstregeling niet parallel liep met de schoolvakanties. Maar daar heeft het bedrijf nu iets aan gedaan.

Dit jaar verloopt de zomerdienstregeling tegelijk met de schoolvakantie in onze regio. In totaal is de tijdelijke dienstregeling zes weken in gebruik. Vanaf 27 augustus rijdt alles weer normaal.

Tramtunnel: tram 2,3,4 en 6

Zaterdag gaat niet alleen de zomerdienstregeling in, dan beginnen ook werkzaamheden aan de Tramtunnel in de Grote Marktstraat. De sporen daar zijn aan vervanging toe.

Daarom rijden de tramlijnen 2,3,4 en 6 tot en met 30 juli een andere route. Bij lijn 3 en 4 heb je ook te maken met werkzaamheden aan de sporen bij de halte Beatrixkwartier. Die is daarom - tegelijkertijd met de Tramtunnel - gesloten.

Ook werkzaamheden langs tramlijn 9 en 11

Ook aan de haltes langs tramlijn 9 en 11 wordt de komende periode lekker geklust. Een aantal haltes krijgt nieuwe geleidelijnen, zodat het voor blinden en slechtzienden prettiger reizen is.

Ook worden de oversteekplaatsen, bestrating en hekwerken vervangen. Het goede nieuws: deze haltes blijven tijdens de werkzaamheden wel gewoon in gebruik.

Meer informatie?

Wie meer wil weten over alle werkzaamheden en de gevolgen daarvan kan terecht op de website van de HTM. Ook op de app is er meer informatie over te vinden.

En wil je in alle rust worden bijgepraat of heb je specifieke vragen, dan kun je terehct bij de HTM servicepunten. Die vind je op de stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor. Ook is er een servicepunt van de HTM in Zoetermeer te vinden.

LEES OOK: Knop voor blinden bij bus- en tramhalte lijkt fiasco: Onvindbaar en onbekend

Deel dit artikel: