VIDEO: Jongen uit zijn plaat vanwege storing Máximabrug

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een jongen werd woensdagmiddag woest omdat hij vanwege een storing aan de Máximabrug in Alphen aan den Rijn de brug niet over mocht. De brug ging sinds 12.00 uur niet meer open en de slagbomen bleven dicht. Zowel het scheepvaartverkeer als het wegverkeer hadden last van de storing.

Door de storing gingen de slagbomen van de Máximabrug niet meer omhoog. De jongen wilde er onderdoor gaan met zijn fiets, maar de verkeersregelaar gaf aan dat hij moest omfietsen. Het liep uit tot een verhit gesprek tussen de twee.

Wat de storing veroorzaakt heeft, is niet bekend. Eind mei veroorzaakte een storing bij de Máximabrug ook al problemen in Alphen aan den Rijn. Toen riep de gemeente de hulp van een monteur in en werden verkeersregelaars ingezet tot het probleem was opgelost.

Geraakt door vrachtschip

Die maand was het sowieso raak met de brug. Half mei werd de Máximabrug geraakt door een vrachtschip dat te hoog beladen was. Dit leidde tot lichte betonschade op de brug. De stuurhut van het binnenvaartschip raakte zwaar beschadigd.

Meer over dit onderwerp:
MAXIMABRUG ALPHEN AAN DEN RIJN
Deel dit artikel: