Een droom komt uit: Schipluidense zanger naar Liverpool

SCHIPLUIDEN - Optreden met het prestigieuze Royal Liverpool Philharmonic Orchestra is niet voor iedereen weggelegd. Maar Boudewijn Ruigrok (30) uit Schipluiden gaat het in oktober wel doen. Hij is uitgenodigd om in Liverpool het stuk Frankenstein van de Oostenrijkse componist Gruber te zingen. En daar is hij maar wat trots op.

'Het is toch wel een droom die uitkomt', bekent de zanger en dirigent uit Schipluiden. 'Want het Liverpool Philharmonic is niet zomaar een orkest. Het is één van de toporkesten van de wereld.' Boudewijn heeft de toneelschool in Amsterdam gedaan en heeft enige bekendheid als dirigent van het Westlandse Koor Geen Gehoor dat ook al eens bij Jinek optrad.

Het stuk 'Frankenstein' waarvoor hij gevraagd is, speelde hij ook al eens tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival. 'Ik heb toen met dezelfde dirigent gewerkt als die me nu gevraagd heeft. En hij was daar toen ontzettend enthousiast over. Dus ik denk dat hij gedacht heeft dat hij die vent uit Schipluiden weer wilde voor de rol.'

LEES OOK: Koor van valszingers van start in het Westland, 45 mensen op eerste repetitie 'Geen Gehoor'

Meer over dit onderwerp:
SCHIPLUIDEN DIRIGENT ORKEST
Deel dit artikel: