Sushi-festival Den Haag volgend jaar weer terug

DEN HAAG - Het sushi-festival Joy in Den Haag gaat volgend jaar wel weer door. Het festival kan terecht op het Lange Voorhout. Dit jaar zou het festijn plaatsvinden in het Westbroekpark, maar dat ging op het laatste moment niet door.

De editie van 2018 sneuvelde nadat de gemeenteraad had besloten dat er nog maar twee festivals per jaar mochten worden gehouden in het Westbroekpark. Joy was daar niet bij. De festivalorganisatie ging daarna in overleg met de gemeente.

'Ik kreeg dit op mijn bordje toen ik wethouder werd,' zegt wethouder Richard de Mos (Hart voor Den Haag), 'en ik vond dat we daar samen uit moesten komen. We hebben oplossingsgericht gedacht.'

'Heel fijn'

Organisator Emile Faulborn is blij met de oplossing: 'Het is vooral heel fijn dat gemeente zich zo coöperatief heeft opgesteld. Volgend jaar gaan we het festival weer beleven, maar op een andere locatie.'

Op het Lange Voorhout geldt geen maximum voor het aantal festivals. De Mos: 'Dat hebben we uitgezocht.' Er zijn nog geen data geprikt vor het festival.

Meer over dit onderwerp:
SUSHI JOY DEN HAAG WESTBROEKPARK
Deel dit artikel: