Identiteit van baasje bekend dat hond in de steek liet

ALPHEN AAN DEN RIJN - De identiteit van het baasje dat hond Noah zaterdag in Alphen aan den Rijn achterliet, is bekend. Dat hebben medewerkers van de Alphense dierenambulance bekendgemaakt.

Zaterdag vroeg de eigenaar van de hond aan een man in Alphen aan den Rijn of hij even op Noah wilde passen, omdat een snel bezoekje aan een winkel nodig was. De eigenaar verdween daarna spoorloos, waarop de brave oppas na lang wachten toch maar de dierenambulance inschakelde.

Waarom de eigenaar de hond achterliet is niet bekend, want meer informatie over het baasje wordt niet verstrekt. 'In gevallen waarbij we vermoeden dat een dier gedumpt is wordt de dierenpolitie ingeschakeld. Dat is in dit geval ook gebeurd. Aan ons is gevraagd om verder geen details naar buiten te brengen', vertelt een medewerker van de Dierenambulance Alphen aan den Rijn aan mediapartner Studio Alphen.

Weer een blije hond

Noah werd erg mager aangetroffen met verschillende kale plekken in haar vacht. Volgens de dierenambulance is Noah inmiddels ondergebracht bij een opvangadres 'waar ze aan mag sterken en weer een blije hond mag worden'. De hond gaat dus niet terug naar haar baasje.

Meer over dit onderwerp:
DIERENNIEUWS ALPHEN AAN DEN RIJN
Deel dit artikel: