West Wekker: laatste raadsvergadering voor reces en droge dijken

REGIO - Goedemorgen! Vandaag vindt de laatste raadsvergadering van de gemeente Den Haag plaats voor het reces. En verder in de West Wekker: het is al weken droog; gaat het nog wel goed met onze dijken?

Wat je kan verwachten vandaag:

  • Vandaag vindt de laatste raadsvergadering van de gemeente Den Haag plaats voordat het reces begint. En dat wordt waarschijnlijk een lange zit, want onder andere de vuurwerkvrije zones en het gesteggel rondom het cultuurcomplex staan op het programma.
  • Het is al weken droog in het land, waardoor er scheuren kunnen onstaan in de dijken. Hoe staan ze ervoor, wat zijn de vooruitzichten en hoe kunnen we met die aanhoudende droogte omgaan? Tijdens een persconferentie van het Hoogheemraadschap Rijnland worden we bijgepraat.
  • De rechtszaak over de woningoverval in Pijnacker gaat vandaag van start. In maart werd een vrouw door twee mannen uit Amsterdam in haar woning overvallen. De daders bedreigden de vrouw hierbij met een wapen.

Het weer: Vandaag perioden met zon en bij een matige NW wind wordt het dan 21 tot 25°.
[Image:https://storage-w.rgcdn.nl/weather/modules_weer_kaart2.png?time=2018-07-11-11-01-27}
Beeld MeteoGroup

Wat je nog moet weten:

  • Amsterdam neemt vandaag afscheid van Jozias van Aartsen, oud-burgemeester van Den Haag. Twee maanden na het overlijden van Eberhard van der Laan werd Van Aartsen aangesteld als waarnemend burgemeester van Amsterdam. Vandaag wordt Femke Halsema beëdigd als nieuwe burgemeester van de hoofdstad.
  • Stichting Jeugd Vakantie Aktiviteiten (JVA) organiseert al 45 jaar tegen een laag bedrag vakanties voor kinderen bij Duinrell. Ben jij ooit naar een week van JVA geweest? We zijn op zoek naar je herinneringen en - als je die nog hebt - foto's. We ontvangen die graag op online@omroepwest.nl.

Vanavond op TV West: Van de Kaart
Jet Sol trekt een lijn op de kaart van de regio. Ze moet in een rechte lijn van A naar B zien te komen. Samen met cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap gaat Jet op pad. Dwars door huizen en struinend door straten ontmoeten ze allerlei mensen uit de regio. Een programma met bijzondere ontmoetingen en hilarische situaties.

Meer over dit onderwerp:
WEST WEKKER
Deel dit artikel: