Babbeltrucverdachte aangehouden na tips Team West

VOORBURG - Een 31-jarige man uit Den Haag is dinsdag aangehouden, omdat hij in februari in Voorburg een 79-jarige meneer zou hebben opgelicht met een babbeltruc. Door zogenaamd behulpzaam te zijn tijdens het pinnen, kon de verdachte 850 euro van de rekening van het slachtoffer halen. De politie kwam de man op het spoor na een uitzending van het opsporingsprogramma Team West.

Het licht dementerende slachtoffer wilde geld pinnen bij een geldautomaat aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg, maar de transactie lukte niet meteen. Een man die achter hem stond bood 'hulp' aan. Op de bewakingsbeelden was te zien en te horen dat hij de oude man op allerlei manieren in de war probeerde te brengen.

Toen de verdachte zijn koffiebeker liet wegwaaien, zei hij tegen het slachtoffer dat hij die verderop in de prullenbak kon gooien. Op het moment dat de 79-jarige meneer dit deed, kon de oplichter het geld van de rekening halen, omdat de pincode inmiddels was ingetoetst.

Beelden in Team West

De verdachte was duidelijk in beeld en nadat Team West de beelden in mei uitzond, werd hij door meerdere kijkers herkend. De man is verhoord en moet binnenkort voor de rechter komen.

LEES OOK: 1250 euro gestolen van rekening van 85-jarige vrouw

Meer over dit onderwerp:
AANHOUDING BABBELTRUC VOORBURG TEAM WEST
Deel dit artikel: