Studio Haagsche Bluf vanaf het strand voor Gemeentemuseum

DEN HAAG - Studio Haagsche Bluf zendt donderdagmiddag uit vanaf het strand voor de deur van het Gemeentemuseum in Den Haag. Vanaf zaterdag is daar de nieuwe expositie 'Aan zee' te vinden met onder meer werken van Jan Toorop en Piet Mondriaan.

Den Haag stond al een jaar in het teken van Mondriaan, maar hoe was zijn ontwikkeling als kunstenaar aan de Zeeuwse Kust? Het is te zien in de expositie die zaterdag opent en die gratis te bezoeken is.

De expositie is, samen met De Haagse School op Scheveningen onderdeel van ‘Den Haag, cultuur aan zee’, een samenwerking van 14 musea in de stad waarmee ze willen laten zien hoe de stad en de kust verbonden zijn met elkaar.

Strandlaken in plaats van radiostudio

Presentator Ivar Lingen verruilt de radiostudio voor een strandlaken. Daar praat hij met gasten over de huidige en komende expositie in het Gemeentemuseum, en natuurlijk is er ook aandacht voor het actuele nieuws van de dag.

Tussen 18.00 en 19.00 uur gaan we dieper in op de exposities in het Gemeentemuseum, maar ook gaan we in gesprek over de samenwerking tussen de musea in de stad. Ook is er een speciale ‘Haagse Mat’ gemaakt. Een badlaken waarbij de zee en het culturele aanbod samenkomen. Daar mogen we er ook eentje van weggeven, net als tien goodiebags.

Studio Haagsche Bluf is te beluisteren van 16.00 uur tot 19.00 uur op 89.3 FM Radio West.

Meer over dit onderwerp:
STUDIO HAAGSCHE BLUF GEMEENTEMUSEUM
Deel dit artikel: