Weer storing Máximabrug: provincie zet experts in

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Koningin Máximabrug in Alphen aan den Rijn heeft donderdagmiddag opnieuw te maken met een storing.

Problemen met de slagbomen zorgen voor oponthoud voor zowel scheepvaartverkeer als wegverkeer, meldt mediapartner Studio Alphen.

Het verkeer kan omrijden via de Koudekerksebrug in Koudekerk aan den Rijn en de Albert Schweitzerbrug in Alphen aan den Rijn. De 's-Molenaarsbrug is niet toegankelijk vanwege werkzaamheden.


Handmatig bediend

Woensdag was de brug door een storing ook al urenlang onbruikbaar. De brug moest handmatig bediend worden vanaf locatie in de zogeheten noodmodus. Provincie Zuid-Holland schakelt experts in om een einde te maken aan de vele storingen van de afgelopen tijd.  

'De storingen hebben te maken met het zogeheten afsluitbomencircuit', vertelt een woordvoerder van de provincie aan Studio Alphen. 'Omdat de brug steeds gebreken vertoont met de afsluitbomen laten we vandaag een expert in besturingselektronica onderzoeken wat er mis is.' Momenteel proberen monteurs bij de brug de storing te verhelpen.LEES OOK: Jongen uit zijn plaat vanwege storing Máximabrug

Meer over dit onderwerp:
ALPHEN MAXIMABRUG STORING
Deel dit artikel: