Eindelijk… zomervakantie! 15x leuke dingen doen met je (klein)kind

DEN HAAG - Hoera, het is zomervakantie! Maar hoe zorg je ervoor dat je kinderen niet zes weken lang boven een digitaal apparaat hangen? Samen met Kidsproof hebben we ze voor je op een rij gezet: de 15 allerleukste tips om er samen met je (klein-)kids op uit te gaan in onze mooie regio.

1. Lekker spelen en springen in het Sport en Spel Paleis!
Veel waterpret, obstakelbanen en meer dan 50 springkussens! Een dag vol plezier in de Uithof, met buiten en binnenactiviteiten.
Den Haag - hele zomervakantie

2. Onder water in het Omniversum
BBC Earth heeft opnieuw een prachtige film gemaakt: 'Oceans, our blue planet'. En waar kun je deze beter ervaren dan in de enorme koepel van het Omniversum? Grappig, mooi en indrukwekkend tegelijk.
Den Haag - hele zomervakantie

3. Sail Leiden
Deze zomer is Leiden Waterstad 2018, dus éxtra veel leuks in en om de Leidse grachten. Het hoogtepunt is Sail Leiden met een speciaal jeugdprogramma, stadsstrand, drijf-in bioscoop en héél veel schepen.
Leiden - 27, 28 ,29 juli

4. Stoere survivaldingen doen
Superleuke activiteiten bij Ayers Rock voor het hele gezin. Dwaal door de grotten en ga bungeejumpen, vaar met een zelfgebouwd vlot of ga backpacken als een echte Aussie.
Zoetermeer - 16 t/m 27 juli

5. Klimmen en klauteren
Kom met je klimaapjes deze zomer boulderen bij Boulderhal Kunststof. Boulderen is laagdrempelig klimmen en je kunt meteen beginnen, zonder gedoe met touwen.
Leiden - hele zomervakantie

6. Zegels en pegels
Deze zomer is er een leuke, interactieve tentoonstelling Zegels & Pegels van Fonds 1818 in het Nutshuis. Sluip als een boef door laserstralen naar de kluis, workshops en meer.
Den Haag – t/m 18 augustus

7. Zilvervisjes zoeken en meer
Speurtochten, een bijendag, zilvervisjes ontdekken, levend kikkerbord en nog veel meer doe je deze zomer bij De Papaver. Direct even langs BuytenDelft en je hebt een heerlijk buitendag.
Delft – hele zomervakantie

8. Zwemmen en Zeskamp
Zwembad De Fluit in Leidschendam is klaar voor een spetterende vakantie. Speciaal voor kinderen die nog geen diploma hebben is er een experience centre. Daarnaast zijn er allerlei andere activiteiten.
Leidschendam – 27 juli t/m 12 augustus

9. Workshops in het Mauritshuis
Neem je kinderen mee naar het Mauritshuis. De kleintjes gaan op pad met Maurits Muis en vanaf 7 jaar is er de workshop 'Restaureren kun je leren'.  Gratis entree voor kinderen.
Den Haag – hele zomervakantie

10. Waterland Boerhaave & dokterstas
Ga met je dokterstas op pad door Rijksmuseum Boerhaave en ontdek de wondere wereld van jouw lichaam. Ook kun je plonzen en polderen in Boerhaave Waterland in de binnentuin.
Leiden - hele zomervakantie

11. Surfing, surfing, windsurfing
Leer windsurfen bij windsurfschool Pro-Intro bij het Valkenburgse meer. Met dagelijks leuke introductielessen, maar ook hele vakantiesurfweken. Pal naast de fijne hotspot Brasserie Buitenhuis!
Valkenburg - hele zomervakantie

12. Verdwalen in een maïsdoolhof
Vind jij de uitgang van het maïsdoolhof op Boerderij Straat-Hof? Extra leuk: Cirque Moustache opent op 21 en 22 juli het ‘doolseizoen’ met een fantastische voorstelling.
Leimuiden – vanaf 21 juli

13. Reis door de wereld in 80 minuten
Met een goed gevulde rugzak maak je de 'Reis door de wereld in 80 minuten' in Museum Volkenkunde. Ontdek verschillende culturen en landen en maak een vlieger.
Leiden - hele zomervakantie

14. Zomertekenschool in het kinderboekenmuseum
Ook deze zomervakantie opent het Kinderboekenmuseum de deuren van de Zomertekenschool. Dit jaar staat meester-illustrator Thé Tjong-Khing centraal. Met superleuke workshops, vertelvoorstellingen en meer.
Den Haag – hele zomervakantie

15. Hoog in de bomen klimmen als een aap
Met een vlot bereik je het Klimeiland in Recreatiegebied Vlietland. Je gaat als een aap zo hoog door de bomen, met allerlei obstakels en kabelbanen. De laatste is 100 meter!
Leidschendam - hele zomervakantie