Netflix verfilmt roman Haagse Tonke Dragt

DEN HAAG - Netflix gaat een serie maken op basis van de jeugdroman 'De brief voor de koning' uit 1962 van de Haagse schrijfster Tonke Dragt. Dit meldt uitgeverij Leopold. Netflix maakt van de bestseller een Engelstalige serie waarvoor opnames in het najaar beginnen. Volgend jaar oktober moet de serie klaar zijn, zegt een woordvoerder van de uitgeverij.

De brief voor de koning is het eerste Nederlandse boek dat door Netflix wordt verfilmd. Uitgeverij Leopold heeft onlangs de internationale televisierechten van 'De brief voor de koning' van Tonke Dragt verkocht aan de Britse productiemaatschappij FilmWave.

De brief voor de koning is in 25 talen vertaald, werd bekroond met de Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar en werd in 2005 uitgeroepen tot het beste kinderboek allertijden. Het boek werd in 2007 ook al in Nederland verfilmd onder regie van Pieter Verhoeff.  De Engelse vertaling stamt uit 2014.

'Magische wereld prachtig in beeld'

De opnames beginnen in het najaar in Nieuw-Zeeland. 'Zo kan de magische wereld die Tonke Dragt beschrijft in De brief voor de koning prachtig in beeld gebracht worden', zegt uitgeverij Leopold. Netflix biedt de serie in 190 landen wereldwijd aan voor meer dan 125 miljoen abonnees.

Volgens de uitgever is het uniek dat een kinderboek wordt verfilmd voor zo'n groot publiek. Tonke Dragt zelf is volgens haar uitgever erg blij dat dit nu gaat gebeuren met haar boek.

LEES OOK: Brief voor de Koning-schrijfster krijgt eigen ABC


Meer over dit onderwerp:
DELFT TONKE DRAGT NETFLIX
Deel dit artikel: