Garagebedrijf Delft waar granaat werd gevonden weer open

DELFT - Het garagebedrijf aan de Neringstraat in Delft waar een granaat voor de deur lag, mag weer open. Dat heeft burgemeester Marja van Bijsterveldt besloten. De zaak moest twee weken dicht toen er een granaat werd gevonden. Het was het vierde geweldsincident in Delft in korte tijd.

De garagehouder vond het explosief voor zijn deur en had er geen goed gevoel bij. Hij bracht de granaat naar een bouwterrein 50 meter verderop en belde de politie. Volgens de burgemeester wist de man niet dat het om een handgranaat ging. Het explosief is door deskundigen tot ontploffing gebracht op het bouwterrein.

Het was het vierde geweldsincident in Delft in korte tijd. In mei werden in de binnenstad een coffeeshop en een zonnestudio beschoten. Er ontplofte kort daarna een handgranaat voor een coffeeshop. In juni waren een sieradenwinkel en een cafe het doelwit van beschietingen. Of er een verband is kan de politie niet zeggen.

Drie mensen zitten vast

Er zijn drie mensen aangehouden en zij zitten nog steeds vast. Het gaat om een 40-jarige Hagenaar, een 22-jarige Delftenaar en een 30-jarige Haagse vrouw. Meerdere bronnen bevestigen aan Omroep West dat de vrouw de weduwe van de overleden crimineel Piet Pronk is.