'Mogelijk meer personen betrokken bij woningoverval Pijnacker'

PIJNACKER - Bij een brute woningoverval in Pijnacker op 29 maart is mogelijk een criminele organisatie betrokken. Dat verklaarde de officier van justitie donderdagmiddag tijdens een pro forma zitting rond de zaak bij de Haagse rechtbank. Tot nu toe zijn er twee verdachten in de zaak.

Een bewoonster van De Harnasch werd in haar woning door twee mannen geslagen en geschopt, en aan de haren de trap op gesleurd. Ze kreeg volgens het OM een vuurwapen op haar hoofd gedrukt, en werd opgesloten in een slaapkamer. De overvallers waren op zoek naar sieraden en horloges.

Vlak na de overval hield de politie op de A4 bij Roelofarendsveen twee verdachten aan in een Mercedesbusje. Beide mannen, Faisal O. (20) en Abdel el B. (20) uit Amsterdam, zitten sindsdien vast.

Voorverkenning

Bij de rechtbank verklaarde de officier van justitie dat het onderzoek naar de overval voorlopig nog niet is afgerond. 'We houden rekening met een scenario dat er drie of meer personen bij betrokken waren. We onderzoeken in welke mate er een organisatie achter zat.'

De overval op de woning was volgens haar duidelijk gepland. De overvallers zouden 12, 22 en 29 maart, de dag van de overval, in Pijnacker een voorverkenning hebben gehouden.

Gebruikt wapen

Volgens de officier van justitie werd in de bus waarin beide verdachten uit Amsterdam zaten 'een berg aan bewijs' gevonden. De buit lag erin, het gebruikte wapen, evenals telefoons die bij de overval zouden zijn gebruikt. Verder vond de politie in de bus DNA van Faisal O. en een hesje van een postbedrijf.

Dat hesje zou Abdel el B. gedragen hebben om de vrouw in de woning te misleiden, zodat ze de deur opendeed. B. zou het hesje gebruiken voor zijn normale werk. De advocate van B. vroeg de rechtbank tijdens de zitting om hem vrij te laten uit voorarrest. Volgens de advocate is er juist niet veel bewijs tegen haar cliënt. Het signalement van B. zou niet overeenkomen met het signalement van de overvaller met het hesje.

Niet vrijgelaten

De rechtbank vond de zaak echter 'te ernstig' voor een schorsing van het voorarrest van B. Deze verdachte was donderdag niet op de zitting. Faisal O. wel, maar hij wilde niets zeggen over zijn betrokkenheid bij de overval.

De rechtszaak wordt binnen drie maanden voortgezet.

Meer over dit onderwerp:
PIJNACKER OVERVAL OM RECHTBANK
Deel dit artikel: