A4 zes keer afgesloten bij Ypenburg

DEN HAAG - De A4 wordt ter hoogte van het knooppunt Ypenburg de komende zes weken zes keer afgesloten. Dat is nodig om viaducten over de Rotterdamsebaan in de snelweg aan te leggen. Het verkeer wordt tijdens de afsluitingen omgeleid.

De weg gaat voor het eerst dicht in de richting Rotterdam van 19 juli om 22 uur tot maandag 23 juli vijf uur 's ochtends. Dat gebeurt ook van 26-30 juli. Daarna volgen twee lange weekends, van donderdagavond tot maandagochtend, waarin de weg in de richting Amsterdam dicht gaat. Het gaat om 2 tot 6 en 9-13 augustus.

Tijdens deze weekends worden eerst damwanden geslagen in het dijklichaam waar de A4 op ligt, daarna wordt de grond onder de weg afgegraven en worden de nieuwe viaducten op hun plaats geschoven.

Nieuw asfalt

In augustus zijn er nog twee kortere afsluitingen, van vrijdagavond tien uur tot zondagochtend elf uur. Dan wordt een laatste laag nieuw asfalt aangebracht. Dat gebeurt van 17-19 augustus in de richting Amsterdam en van 24-26 augustus in de richting Rotterdam.

Vorig jaar zomer werden nieuwe viaducten voor de Rotterdamsebaan onder de A13 geschoven. Die weg was toen drie weekenden dicht.


Meer over dit onderwerp:
A4 ROTTERDAMSEBAAN AFSLUITING
Deel dit artikel: