Betaalverkeer ruim anderhalf uur plat

REGIO - Er zijn donderdagavond landelijk grote problemen geweest met pinbetalingen. Door een storing was het niet mogelijk af te rekenen met bankpassen die werken met het banksysteem Maestro van Mastercard. Dat meldt Betaalvereniging Nederland.

De meeste Nederlandse banken, waaronder ING, ABN Amro en Rabobank, hebben dat systeem. Zowel in onze regio als in de rest van Nederland kon er ruim anderhalf uur niet betaald worden met bankpassen van deze banken. Rond 21.00 uur waren de pinproblemen opgelost.

Volgens Detailhandel Nederland, dat gevestigd is in Leidschendam, zijn veel ondernemers gedupeerd door de pinstoring. 'Het was in veel plaatsen tenslotte koopavond. Bedenk dat in Nederland zo'n 1 miljoen pinbetalingen per uur gedaan worden', aldus een woordvoerder van Detailhandel Nederland.

'Storingen voorkomen'

De winkeliersorganisatie kondigt aan de storing samen met Betaalvereniging Nederland te gaan onderzoeken. 'Het is in het belang van ondernemers en klanten dat zulke storingen zo goed mogelijk gepareerd worden.'

LEES OOK: Gerucht 'gratis geld; zorgt voor rijen bij pinautomaten

Meer over dit onderwerp:
PINSTORING
Deel dit artikel: