Jongste loper Julia (11) loopt met haar opa de Nijmeegse Vierdaagse

REGIO - Met haar elf jaar is ze één van de jongste deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse: Julia van der Lans uit 's-Gravenzande. 'Ik vind lopen eigenlijk gewoon heel leuk', zegt Julia.

Kinderen die dit jaar 12 worden mogen meelopen met de Vierdaagse. Julia heeft geluk, ze is op 31 december jarig. Ze vindt het bijzonder om de jongste loper te zijn. 'Ik vind het heel erg leuk. Er is zoveel extra aandacht voor je.'

Samen met haar opa staat ze aan de start. 'En hij gaat niet nog twintig keer meedoen. Dus hij wil graag met mij lopen', zegt ze.

Nijmeegse Vierdaagse

Volgende week dinsdag mogen de wandelaars weer aan de bak. Ook uit onze regio lopen er weer honderden wandelaars mee. Maanden hebben ze geoefend om volgende week de tocht uit te lopen.

Ook de 57-jarige Ronald de Bruijn uit Zoetermeer is er helemaal klaar voor. Hij loopt de Vierdaagse voor de zevende keer. 'De hele sfeer eromheen is geweldig.'

Omroep West doet de hele week verslag van de Vierdaagse en volgt wandelaars uit onze regio. Via Radio West op 89.3 fm, op tv, via de site en app is het laatste nieuws van de Vierdaagse te volgen.

LEES OOK: Wandelaars uit de regio maken zich op voor de Nijmeegse Vierdaagse

Deel dit artikel: