Eindelijk eigen politieboot voor Westland en Midden-Delfland

WESTLAND - De politie in het Westland en Midden-Delfland heeft eindelijk een eigen boot om mee te surveilleren op het water. Eerder werden boten geleend van andere politieteams. De nieuwe boot is vrijdag gedoopt door de burgemeesters van de twee gemeenten.

Met de nieuwe boot wordt het toezicht op het water in het Westland en Midden-Delfland uitgebreid, zegt de politie. Ze controleren met name de toeristen.

'Of ze niet te hard varen, of er geen alcoholgebruik is op het water en of aan boord alles in orde is', zegt Ronald Barten van de politie Westland. Ook letten agenten op overlast door harde muziek op boten en het van bruggen afspringen.

Varend Corso

Daarnaast gebruikt de politie de boot ook om milieuovertredingen op te sporen: achtergelaten afval, illegale lozingen in het water en het overtreden van de Visserijwet.

Ook tijdens het Varend Corso wordt de boot gebruikt. De politie heeft al sinds 2016 nieuwe boten varen in Katwijk en Alphen aan den Rijn. De komende jaren worden er nog meer vervangen door het nieuwe exemplaar.

Deel dit artikel: