Je kan weer zwemmen bij Delftse Hout na blauwalgplaag

DELFT - Het negatieve zwemadvies voor de plas in de Delftse Hout is opgeheven. Het Hoogheemraadschap Delfland meldt deze vrijdag dat de blauwalg voldoende is bestreden en 'de plas weer volop kan worden gebruikt door zwemmers en andere recreanten'.

Het hoogheemraadschap sloot eerder de plas om de blauwalg te lijf te gaan met waterstofperoxide. Een speciale boot voer twee dagen rond om die stof in het water te spuiten om de stinkende groene smurrie te bestrijden.

Waterstofperoxide is volgens het hoogheemraadschap niet gevaarlijk voor planten en vissen. Ook zouden mensen er niets van merken tijdens het zwemmen.

Vijf blauwalgvrije zwemweken

Of er de hele zomer gezwommen kan worden bij de Delftse Hout is nog afwachten. 'In voorgaande jaren leverde dezelfde behandeling vijf blauwalgvrije zwemweken op', schrijft het hoogheemraadschap.

Het hoogheemraadschap en de gemeenten Delft en Delfland gaan nu onderzoeken of er een langdurige oplossing kan komen. 'Voor nu hebben wij ervoor gekozen om deze snelle manier de vele recreanten die de zwemplas te bezoeken een hopelijk probleemloze en fijne zwemzomer te bezorgen.'

Deel dit artikel: