Ultimatum kledingwinkel: rode gevel verven of dwangsom

OEGSTGEEST - De eigenaar en de winkelier van kledingwinkel DOS aan de Kempenaerstraat in Oegstgeest moeten de gevel binnen twee weken veranderen anders krijgen ze een dwangsom. Dat blijkt uit een brief gestuurd van de gemeente, meldt mediapartner Unity.

De felrode pui van het modewinkeltje moet zo snel mogelijk in een andere, neutralere kleur geschilderd worden. Dat had de burgemeester eerder al bepaald na een klacht van de Vereniging Oud Oegstgeest. Die vindt de kleur niet passen in de oudste winkelstraat van het dorp.

De gevel zou in de kleur 'signaalrood' geschilderd zijn en volgens de gemeente niet in de rest van de winkelstraat passen. Omdat de eigenaar de gevel geen andere kleur wil verven en niet in gesprek wil gaan met de Welstandscommissie heeft de gemeente de eigenaar van het pand een brief gestuurd. Als de winkelier de gevel niet verft volgt er een dwangsom, aldus mediapartner Unity.

Dwangsom

In de brief staat dat er wel kleurenopties voorgesteld mogen worden. 'Ook wit voor de gevel of de oorspronkelijke kleur voor de markies voldoen. In de brief kondigen we een dwangsom aan. Als de gevel niet binnen twee weken aangepast wordt, zullen we hieraan een dwangsom koppelen', aldus de gemeente.

Meer over dit onderwerp:
OEGSTGEEST VERENIGING OUD OEGSTGEEST WINKELEN
Deel dit artikel: