Tribute voor muzikant Hans Vermeulen te zien in Westdoc

DEN HAAG - Op TV West is zaterdag de Westdoc ‘Hans Vermeulen Tribute’ te zien. In de documentaire brengt onder andere Anita Meyer een eerbetoon aan de in november vorig jaar overleden Voorburgse zanger en componist.

Hans Vermeulen wordt gezien als een icoon in de Nederlandse popgeschiedenis. Met zijn band Sandy Coast had hij meerdere hits in de jaren ’60. In de jaren ’70 richtte hij Rainbow Train op. Vermeulen was ook actief als producer en had hiermee een groot aandeel in de successen van artiesten als Hans de Booij, Margriet Eshuijs en Ruth Jacott. Hij ontving onder meer een Gouden Harp en een Edison.

Op 9 november 2017 overleed Vermeulen plotseling in Thailand, waar hij al lange tijd woonde. Hij werd 70 jaar. Tijdens zijn jaren in Thailand kwam de artiest nog regelmatig naar Nederland om met zijn begeleidingsband The Rest op te treden.

'Hans Vermeulen Tribute'

In april vond er in De Boerderij in Zoetermeer een tribute plaats voor Hans Vermeulen. Veel muzikale vrienden brachten daar een eerbetoon. Op het podium stonden artiesten als Anita Meyer en Jody Pijper. Een registratie van dit concert is zaterdag vanaf 17.00 uur te zien in de Westdoc ‘ Hans Vermeulen Tribute’.  

Meer over dit onderwerp:
HANS VERMEULEN TRIBUTE WESTDOC
Deel dit artikel: